Uke 6

29.11.2012
23:46

6 uker

Uke6.jpg

Fra 6 uker og 0 dager til 6 uker og 6 dager av svangerskapet.
Lengde: 4-8 mm

Se hvordan vi regner vekt, lengde og alder her.

OM BARNET
Embryoet er i begynnelsen av denne uken fire uker gammelt, og har en C-form med det store hodet i den ene enden og halen i den andre. Det ligner mer på en reke enn et menneske. Det er umulig å måle embryoet slik du kan måle barnet etter at det er født. Ikke har det bein og det ligger sammenkrøllet. Derfor brukes lengden fra issen til setet som lengdereferanse gjennom store deler av svangerskapet, og vi oppgir også denne på disse sidene (CRL som står for crown-rump-length).

Små sirkler dannes på siden av hodet ? dette er øynene som formes! Ørene begynner også å formes nå. Celler som skal bli til lever, lunger, magesekk og bukspyttkjertel finner plasseringene sine, slik at de er klare til å utvikle organene. Levercellene begynner organdannelsen før de andre. De fleste organene er i ferd med å utvikles, og mot slutten av uken vokser det frem små knopper til armer og bein. Armene vil utvikles i et hurtigere tempo enn beina en stund fremover.

Hjertet fylles med blod denne uken. Frem til nå har det pumpet rundt væske, men nå er det ordentlig blod som går rundt i de små blodårene. Blodcellene dannes i veggen til plommesekken. Blodårene dannes i høyt tempo for å forsyne alle organene som utvikles med næring. Hjertepulsåren dannes også denne uken, og hjertet består av høyre og venstre hjertekammer. Pulsen er på 100 til 120 slag i minuttet. Nå pumpes blodet gjennom navlestrengen slik at embryoet kan kvitte seg med avfallsstoffer og motta næring fra mor. Dette er en rundgang som vil fortsette til barnet er født.

 

//google. 

Håper du vil følge meg gjennom svangerskapet.

29.11.2012
23:41

Første innlegget i den nye bloggen. 

På denne bloggen får dere  følge meg igjennom  hele
Graviditeten, etter å fremover.

 Jeg vil ikke gi så mye informasjon om meg selv enda, 
ettersom jeg enda ikke er lengre på vei enn 6+5!

 Håper du vil følge meg igjennom mitt Svangerskap, 
tiden etter å fremover.//google.  

babyonboard

babyonboard 19, Nissedal

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Design

Laget av Lisa

Siste innlegg

Siste kommentarer

Widgets

Lenker

hits